روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر روزدوشنبه به نقل از ترحم بهزاد افزود: در شرایط نرمال و بارش مناسب در دراز مدت مراتع کشور امکان تولید ۱۰.۷ میلیون تن علوفه دارند که باتوجه به کاهش ۴۳ درصدی بارندگیها نسبت به دراز مدت و ۵۲درصدی نسبت به سال گذشته تنها ۶.۴۵ میلیون تن علوفه از مراتع تولید شد.
وی بیان کرد: هرمیلیمتر افزایش یا کاهش بارندگی باعث کاهش و یا افزایش هشت دهم کیلوگرم علوفه درهکتار درعرصههای طبیعی میشود.
مدیرکل مراتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در خصوص برآورد ریالی خسارت خشکسالی گفت: خشکسالی تاکنون پنج هزار و ۴۳۷ میلیارد تومان در بخش تولید علوفه به مراتع خسارت وارد کرده است.
بهزاد اضافه کرد: براساس بررسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برای یک خانوار پنج نفره ۵۶۰ هکتارمرتع با۲۳۰ واحد دامی در نظر گرفته شده براین اساس باید۱۶۰هزار خانوار بهره بردار درمراتع وجود داشته باشد این درحالی است که در زمان حاضر ۶ برابراین جمعیت معادل ۹۸۱ هزار خانوار حضور دارند که باید ساماندهی شود.
وی بیان کرد: باتوجه به ظرفیت مراتع کشور باید ۳۸ میلیون واحد دامی در عرصهها وجود داشته باشد این درحالی است که با توجه به ممیزی صورت گرفته در سال ۹۹ در زمان حاضر ۲.۲ برابر این جمعیت معادل ۷۹ میلیون واحد دامی درعرصههای طبیعی وجود دارد.
بهزاد در خصوص ممیزی مراتع کشورگفت: از ۸۴.۸ میلیون هکتار وسعت مراتع کشور۸۰ میلیون هکتار تاکنون ممیزی شده است که در این سطح ۴۰هزار و ۵۱۰ سامانه عرفی شناسایی شده و ۳۵۰ هزار فقره پروانه چرا برای بهره برداران واجد شرایط و ذینفعان صادر شده است.
وی با اشاره به ابلاغ شیوه نامه فنی اجرایی بهره برداری از مراتع کشوراضافه کرد: براین اساس دامداران مکلف هستند بعد از ۲ فصل از اخذ پروانه بهره برداری چرا، اقدام به تهیه طرح مرتع داری کنند.
بهزاد با تاکید براینکه هرگونه مدیریت مراتع باید از طریق طرح مرتعداری باشد گفت: در همین راستا هرگونه احیا، عملیات بیولوژیک و بیومکانیک باید در راستای افزایش پوشش گیاهی و بالا بودن ضریب حفاظت و صیانت از عرصههای مرتعی باشد.
وی یادآورشد: در گذشته سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری نگرش تولید علوفه داشت اما امروز از پتانسیلها و استانداردها برای ارتقای بهبود معیشت بهره برداران، افزایش پوشش گیاهی، تولید علوفه و حفظ عرصههای مرتعی تلاش میشود.
مدیرکل مراتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: در همین راستا ۹ فعالیت شامل بومگردی، زنبورداری، توسعه گیاهان دارویی، زراعت چوب، گونه های چند منظوره، کشت علوفه کاری، پرورش ماکیان، آبزی پروری و پرواربندی تعریف شده است.
Tuesday, 3 December , 2024