چه کسی باید با این تخلفات برخورد کند، چرا قانونی که با جان شهروندان سرو کار دارد را اجرا نمی کنند؟

غرق شدن سه نوجوان گناوه ای در ساحل بندر گناوه اتفاق اندوهباری بود که مردم شهرستان گناوه را در فراقشان سوگوار کرد.

اتفاق دردناکی که می توانست با کمترین امکانات از آن جلوگیری کرد. طبق قانون سالم‌سازی و ساماندهی سواحل کشور کارگروه ساماندهی سواحل هر استان به ریاست استاندار و فرمانداران استان های ساحلی وظیفه دارند بامشخص نمودن شناگاه‌های استاندارد، ایمن وسالم و علامت گذاری آنها شرایط را برای شنا در سواحل هر شهر و روستای ساحلی فراهم کنند.

قانونی که در بسیاری مواقع روی کاغذ مانده و مسولین مرتبط با این قانون مهم برای اجرایش تمایلی ندارند!

قانوان کاملا شفاف است. باید در هر شهرستان محل های مناسبی برای شنا در دریا مشخص شود و امکانات کافی در این شناگاهها قرار بگیرد. در این بین ادارات با مدیریت فرماندار وظایف خود را باید انجام دهند!

محیط زیست و دانشگاه علوم پزشکی وظیفه دارند آلودگی شناگاه ها را بررسی نموده و به کارگروه اعلام کنند.

شهرداری ها و دهیاری ها وظیفه دارند با هماهنگی فرمانداران و بخشداران و زیر نظرکارگروه ساماندهی سواحل، حدود شناگاه‌های دارای مجوز و بدون مجوز را با پرچم وتابلو مشخص نمایند. هلال احمر و ورزش جوانان نیز وظیفه استقرار تیم های نجات غریق را در شناگاه های دارای مجوز برعهده دارند.

اگر نگاهی گذرا به ساحل گناوه بیندازید متوجه می شوید که هیچ یک از این اتفاقات در ساحل گردشگری این بندر مهم توریستی اجرا نشده است، چون هم شناگاه‌ها به علت ورود فاضلاب به دریا آلوده هستند، خبری هم از استقرار تیم های نجات غریق در ساحل نیست ضمن اینکه شناگاههای مجاز وغیر مجاز نیز مشخص و جدا نشده اند!

حال سوال اینجاست چه کسی باید با این تخلفات برخورد کند، چرا قانونی که با جان شهروندان سرو کار دارد را اجرا نمی کنند.

آیا این ترک فعل نیست؟

منتظر ورود دادستان محترم و مسولین قوه قضاییه به عدم اجرای قانون در سواحل هستیم.

توضیحات جمعیت هلال احمر استان بوشهر درباره اتفاق بندر گناوه

روابط عمومی جمعیت هلال احمر استان بوشهر هم با اشاره به حادثه تاسف بار غرق شدن سه نوجوان گناوه ای در ساحل این بندر و انتقادات از هلال احمر در مورد تعلل برای امدادرسانی اعلام کرد:

۱.طبق قانون ،متولی امداد ونجات در دریا سازمان بنادر و دریانوردی است.

۲. دو سال پیش با دستور شهرداری گناوه با توجیه اینکه پایگاه دریایی هلال احمر در مسیر خیابان برای عریض خیابان است این پایگاه تخریب شد، بعد از آن مجموعه هلال احمر نهایت تلاش خود را برای جلوگیری از باطل شدن مجوز پایگاه از طریق سازمان مرکزی انجام می دهد. همچنین پیگیری لازم برای احداث پایگاه دریایی در گناوه انجام شده اما همکاری لازم از سوی نهادهای مربوطه صورت نگرفته است.

۳. عملیات امداد و نجات ساحلی نیز بر عهده اداره ورزش و جوانان، هیات نجات غریق و شهرداری است و هلال احمر به عنوان نهاد پشتیبان عمل می کند، با این حال هلال احمر با وجود همه مشکلات و غیرعملیاتی بودن پایگاه باز هم بر اساس وظیفه انسانی و ذاتی این مجموعه با نهایت تلاش و همت همکاران در حادثه مورد نظر اخیر، وارد عمل شده است.

۴. نکته مهم اینکه قایق هلال احمر غیر عملیاتی بوده و پیش از این حادثه طی نامه های متعدد به دستگاه های مربوطه هم اعلام شده که پایگاه و قایق امدادی هلال احمر غیر عملیاتی بوده است.

۵. در مورد نکته مورد اشاره در بین اهالی رسانه مبنی بر اینکه قرار است کاربری سالن ورزشی به کاربری تجاری تغییر کند؛ شایان ذکر است که مکان مورد نظر از نظر تخصصی و فنی از جمله فاصله تا ساحل و عدم امکان ساخت اسکله در این مکان واجد شرایط لازم برای احداث پایگاه نجات دریایی نمی باشد.

۶. ضمن قدردانی از توجه و پیگیری های فعالان اجتماعی و رسانه در مورد این حادثه، هلال احمر گناوه اعلام می دارد آمادگی لازم برای پاسخگویی در مورد وظایف هلال احمر و شرح اقدامات تخصصی به ویژه در مورد حادثه مورد نظر را دارد تا پیش از بیان مطالب در فضای مجازی، بتوان اطلاعاتی کامل و شفاف به سمع و نظر مردم شریف برسد.

هلال احمر  گناوه ضمن تسلیت و ابراز تاسف و تاثر شدید از وقوع این حادثه تلخ، برای درگذشتگان غفران الهی و برای خانواده های داغدار صبر مسئلت می نماید.

  • منبع خبر : خلیج فارس