در مسیر تلاش برای تحقق دموکراسی، شوراها را می توان در واقع پارلمان های محلی محسوب نمود که نزدیک ترین ارتباطات را با مردم در جامعه دارا می باشند. به مناسبت نهم اردیبهشت ماه روز ملی شوراها سوالاتی را با برخی از فعالان سیاسی و اجتماعی مطرح کرده ایم تا عملکرد شوراها را نگاه آنان در بوته نقد و بررسی قرار دهیم.

باسلام و احترام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات خدمت شهرواندان عزیز بخصوص مخاطبین گرانقدر سایت وزین آوای دشتی.

باتوجه به شناختی که از وظایف و اختیارات شوراها داریم انتظار میرود اعضای شورا با اتخاذ یکی از راه های زیر مشکلات،کمبودها،نواقصات و نارسائی های شهر را بشناسند و در جهت رفع ان اقدام نمایند؛
۱.شورایارها(شورای محلات)
۲.بررسی میدانی
۳.درخواست ها و مطالبات مردم
و…
باید در نظر داشت که ارائه خدمات باید متناسب با نیازهای هر محله صورت پذیرد به این شکل که ممکن است در هر محله نیاز باشد شورا بر روی موضوعات خاصی متمرکز شود.بنابراین شوراها باید در نظر داشته باشند نیاز هر محله را متناسب با کمبودها و نواقصاتش برنامه ریزی نمایند.

همانگونه که از نام شورا برمی آید انتظار میرود شورا موکلین خود را در امور خود مشارکت دهند.انتقاداتی که امروز دامن گیر شوراها شده خود رای ای اعضای شورا در تصمیم گیری های خرد و کلان و همچنین عدم ارائه مصوبات در کارگروه های تخصصی جهت اجرا می باشد.

عدم مشورت پذیری و خودکامگی اعضای شورا و همچنین عدم نظارت صحیح بر اجرای پروژه ها موجب هدر رفت بخش عظیمی از بیت المال گردیده است.در سنوات گذشته شاهد تخلفاتی هم نیز بوده ایم که متاسفانه عدم ورود بموقع مراجع نظارتی و بازرسی موجب خواهد شد تا این رویه ها در بین شوراها امری عادی تلقی شده و خسارات جبران ناپذیری بر شهرها و روستاها و به تبع آن مردم، وارد آورد.

درخصوص دستاورد شوراها باید بابت زحمات و اقدامات انجام شده تقدیر و تشکر نمود و همچنین نقد کرد درخصوص بسیاری از کارهای انجام نشده!
زمانی میتوان گفت شوراها دستاوردی داشته اند که مردم با نام بردن چند کار بزرگ از ان دوره از شورا یاد نمایند.

بسیاری از برنامه های ارایه شده در زمان تبلیغات توسط منتخبین مردم در حد شعار باقی مانده و هیچ حرکت مثبتی در راستای تحقق ان برنامه ها صورت نپذیرفته از جمله شفافیت،تعامل با مردم و رسانه ها،تشکیل کارگروه های تخصصی. تدوین برنامه کوتاه مدت،میان مدت و بلند مدت.. اقدام در راستای درآمدهای پایدار و اجرای بسیاری از برنامه های عمرانی و فرهنگی.
به صرف وعده و شعار نمیتوان به توسعه و پیشرفت شهر دست پیدا کرد.

در خصوص شوراهای فرادستی همانگونه که اکثریت مردم شاهد آن هستند در حد یک اصطلاح لغوی معنا شده و فعالیت چشمگیری مشاهده نگردیده چراکه مردم اکثر بخش ها بخصوص بخش کاکی و شنبه و طسوج از نیاز های اولیه زندگی مانند آب سالم،برق،راه های مواصلاتی،درمان و‌… طی دهه های اخیر محروم مانده اند و در این راستا شوراهای شهرستان و بخش گزارش شفافی از عملکرد خود را به سمع و نظر مردم نرسانیده اند!

توصیه: بنده بعنوان رئیس ستاد یکی از نامزدهای انتخابات شورای ششم و بعنوان کسی که به نمایندگی از قشر جوان و تحصیل کرده و مطالبه گر نماینده ای معرفی نمودیم تا از حقوق پایمال شده مردم در دوره های قبل در دوره ششم دفاع نماید، تمام قد به وظایف شرعی خود عمل نمودیم اما پس از جلب اعتماد مردم و جذب رای حداکثری به تمام وعده های قانونی و اخلاقی خود پشت نمود و بذر بی اعتمادی را در دل این جوانان کاشت تا پس از انتخابات بعنوان یک عضو ممتنع و منفعل دوره ششم را به پایان رساند!باتوجه به فعل و انفعالات صورت گرفته توسط این عضو در دوره ششم از مراجع امنیتی و نظارتی خواهشمندیم برای دوره های بعدی انتخابات در مورد چنین اشخاصی تصمیمات شایسته ای اتخاذ نموده تا بر اعتماد مردم خدشه ای وارد نیامده و انتخابات پرشوری را پیشرو داشته باشیم ان شاءالله.