بخش کشاورزی و منابع طبیعی بهعنوان بزرگترین ارکان تولید و اشتغال نقش مهمی در دسترسی به اهداف توسعه ایفا میکند.
رشد جمعیت و نیاز روز افزون به تأمین مواد غذایی در حوزه محصولات کشاورزی و توسعه منابع جدید آب و غذا و دستیابی به خودکفایی در محصولات استراتژیک از اهداف مهم دولت به شمار میرود.
در راستای مقابله با خشکسالیها استحصال آبهای روان ناشی از بارندگیها بهویژه در فصل زمستان امر مهم و ضروری است که در این راستا توسعه پایدار در عرصههای منابع طبیعی و کشاورزی با اجرا طرحهای آبخیزداری محقق میشود.
۲ میلیارد مترمکعب آب روان ناشی از بارندگی راهی خلیجفارس میشود
به گفته استاندار بوشهر سالانه افزون بر ۲ میلیارد مترمکعب آب روان ناشی از بارندگی از طریق رودخانههای فصلی و دائمی استان بوشهر راهی خلیجفارس میشود که استحصال این روان آبها در دستور کار قرار دارد.
احمد محمدیزاده با بیان اینکه این روان آبها سرریز زاگرس جنوبی از طریق استانهای فارس و کهگیلویه و بویراحمد وارد استان بوشهر و راهی دریا میشود افزود: برای استحصال بخشی از این ۲ میلیارد مترمکعب روان آبها حداقل مطالعات ساخت سد بر روی ۵ رودخانه اصلی و فصلی استان بوشهر مورد توجه قرار گرفته است.
وی استحصال و مهار این روان آبها که مردم در خیلی از شهرستانها با کمبود شدید آب مواجه هستند را یک ضرورت دانست و بیان کرد: به لطف خداوند متعال در بارندگی هفته گذشته مخازن ۳ سد اخند، ارغون و خائیز در عسلویه، دشتستان و تنگستان که عملیات اجرایی آنها در حال تکمیل است آبگیری شد.
استاندار بوشهر، سد دالکی را یکی از مهمترین پروژهها دانست و خاطر نشان کرد: سد دالکی با ظرفیت ۲۷۰ میلیون مترمکعب دارای ۳۷ درصد پیشرفت فیزیکی است که تکمیل آن آبیاری نخلستان شهرستان دشتستان برعهده دارد.
محمدیزاده، یکی از مصوبات هیئت دولت را تأمین اعتبار برای تکمیل سد دالکی دانست و خاطر نشان کرد: در سفر رئیس جمهور به استان بوشهر ۳۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل سد دالکی تصویب شد و تاکنون ۵۰ میلیارد تومان آن برای تسریع عملیات دیواره اصلی سد تخصیص یافته است.
۳۰ میلیون مترمکعب آب در سازههای آبخیزداری استان بوشهر ذخیره شد
آبخیزداری یکی از مهمترین روشها برای مدیریت صحیح منابع آب و خاک است که برای توسعه پایدار به یک ضرورت تبدیل شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر با بیان اینکه ۸۳۰ سازه آبخیزداری در این استان اجرا شده است تصریح کرد: این پروژهها از نوع بندهای خاکی و سنگ ملات است که در نقاط مختلف استان اجرا شده است.
غلامرضا منتظری اجرا این پروژههای آبخیزداری را در سطح ۴۳۶ هزار هکتار دانست و بیان کرد: مجموعه عملیات اجرا شده مساحتی بیش از ۴۳۶ هزار هکتار از سطوح حوزههای آبخیز استان بوشهر را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی کاهش و کنترل فرسایش خاک و حمل رسوب، استحصال آب ناشی از بارش سالانه باران و کنترل سیلاب مخرب و کاهش خسارات احتمالی را از تبعات اجرا طرحهای آبخیزداری دانست و افزود: بارش مطلوب باران در هفته گذشته زمینه استحصال آب در سازههای آبخیزداری را فراهم کرد و بیش از ۳۰ میلیون مترمکعب آب باران در این سازههای آبخیزداری در نقاط مختلف استان ذخیره شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر احیا قناتها، رودخانهها، تقویت سفرههای زیرزمینی را از آثار ذخیرهسازی آب در سازهها دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به خشکسالی چندسال اخیر در استان و کاهش افت سفرههای زیرزمینی و قناتها، بارش باران و ذخیره شدن آنها در سازههای آبخیزداری سبب احیا منطقه شده است.
- منبع خبر : تسنیم
Saturday, 21 December , 2024