به گزارش آوای دشتی به نقل از تسنیم؛ حسن اکبری در اولین نشست خبری خود به تشریح چالشهای کلان محیط زیست در حوزه محیط طبیعی پرداخت.
وی در شروع صحبتهای خود اظهار کرد: بزرگترین چالش محیط زیست، تغییر اقلیم است که مرگ خاموش طبیعت است و حتماً در آینده با مشکلات زیادی مواجه خواهیم بود زیرا زمین به شدت گرم و بارندگیها کم میشود که بر این اساس بخشهای زیادی از مناطق بیابانی شاهد از بین رفتن محیط زیست خواهند شد و درنهایت شاهد مهاجرت در عرصههای طبیعی خواهیم بود و در آینده احتمالاً بخشهایی از زیستگاهها را از دست میدهیم.
سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست درباره تأثیر تغییر اقلیم توضیح داد: به علت تغییر اقلیم در برخی مناطق از ۱۰ درخت بادامکوهی ۸ درخت خشک شده است، بنابراین تغییر اقلیم جدی است، علم میگوید ما دچار تغییر اقلیم شدهایم. گزارش سازمانهای جهانی نشان میدهد که در ماههای فروردین، اردیبهشت و خرداد دمای سطح زمین نسبت به سال گذشته ۴ درجه افزایش یافته است بنابراین طبیعی است که پوشش گیاهی دوام نمیآورد، مدلسازی نشان میدهد که بر اثر تغییر اقلیم زیستگاههای پلنگ در ۱۰ سال آینده از بین خواهد رفت.
اکبری اعلام کرد: تغییر اقلیم یک چالش جهانی و موضوع بسیار پیچیدهای است که بر روی اقتصاد و امنیت غذایی اثر میگذارد و امری اجتنابناپذیر است اما اینکه اثرات آنها بر زیستگاهها کمتر کنیم در این فکر هستیم که برای مناطق حفاظتشده مناطق بینابینی تعریف کنیم جاهایی که فکر میکنیم اثرات تغییر اقلیم زودتر آشکار میشود کریدوری تعریف کنیم تا ذخایر آسیب نبینند.
وی افزود: در مورد تغییر اقلیم, نیازمند سناریوهایی هستیم که به ما کمک کند تا حد ممکن از اثرات تغییر اقلیم جلوگیری کنیم و به حفظ محیط زیست و تنوع زیستی کمک کنیم.
Monday, 30 December , 2024