در راستای توسعه طرح‌های آب‌شیرین‌کن برای تأمین آب شرب، امسال با بهره‌برداری از طرح‌های در دست اجرا ۶۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز به ظرفیت تولید آب آشامیدنی استان بوشهر افزوده می‌شود.

آب همواره به‌ عنوان یکی از محورهای توسعه و پیشرفت در جوامع محسوب می‌شود که این مهم به موقعیت جغرافیایی و اقلیمی مناطق وابستگی دارد.

شرایط آب و هوایی یکی از عوامل عمده تأثیرگذار در تأمین آب محسوب می‌شود که استان بوشهر در منطقه جنوب غرب کشور همواره در تأمین آب آشامیدنی با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو است.

یکی از خواسته و مطالبات تاریخی استان بوشهر تأمین آب آشامیدنی است که این مطالبات به سال‌ها پیش برمی‌گردد.

۸۵ درصد منابع تأمین آب آشامیدنی استان بوشهر در خارج از استان است

اکنون افزون بر ۸۵ درصد منابع تأمین آب آشامیدنی استان بوشهر در استان‌های فارس و کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد که از چشمه ساسان، رودخانه شاپور، چاه‌های سربالش کازرون و سد کوثر کهگیلویه و بویراحمد تأمین می‌شود.

بر اثر خشکسالی‌ها و کاهش بارندگی چشمه ساسان یکی از منابع تأمین آب استان بوشهر خشک شد و اکنون عمده منابع آب آشامیدنی استان به سد کوثر و پروژه‌های داخلی استان بر می‌گردد.

تامین ۴۲ هزار مترمکعب آب آشامیدنی استان بوشهر از پروژه شیرین‌سازی آب دریا

استان بوشهر در کنار خلیج‌ فارس ظرفیت مهمی در شیرین‌سازی آب دریا فراهم کرده است که به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر طرح شیرین‌سازی آب دریا در دستور کار قرار گرفته و اکنون به ظرفیت بیش از ۴۲ هزار مترمکعب در شبانه‌روز در مدار تولید قرار گرفته است.

عبدالحمید حمزه‌پور با بیان اینکه پروژه‌های آب‌شیرین‌کن با مشارکت بخش خصوصی اجرا می‌شود اظهار داشت: اکنون به ظرفیت تولید ۱۵۰ هزار مترمکعب شیرین‌سازی آب دریا مجوز آن در استان بوشهر برای تأمین آب شرب شهرها و روستاها صادر شده که یک‌سوم آن در مدار بهره‌برداری قرار گرفته است.

افتتاح مرحله نخست ۲ پروژه آب‌شیرین‌کن بوشهر به ظرفیت ۵۲ هزار مترمکعب

وی با اشاره به طرح آب‌شیرین‌کن بوشهر گفت: اکنون در شهر بوشهر ۲ پروژه آب‌شیرین‌کن به ظرفیت ۵۲ هزار مترمکعب توسط بخش خصوصی در حال اجرا است که مرحله نخست این پروژه‌ها در نیمه دوم امسال به ظرفیت ۱۸ هزار مترمکعب وارد مدار بهره‌برداری می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر اجرا طرح آب‌شیرین‌کن در دیگر شهرها و روستاهای استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: امسال با بهره‌برداری از طرح‌های آب‌شیرین‌کن ۶۰ هزار مترمکعب در روز به ظرفیت آب آشامیدنی استان بوشهر افزوده می‌شود.

حمزه‌پور به بازدید استاندار بوشهر از طرح آب‌شیرین‌کن وحدتیه دشتستان پرداخت و تصریح کرد: پروژه ۶ هزار و ۵۰۰ مترمکعب وحدتیه، دالکی و روستاهای اطراف در شهرستان دشتستان با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی با اعتبار ۳۵ میلیارد تومان در حال اجرا است.

وی با اشاره به اینکه مجری پروژه آب‌شیرین‌کن وحدتیه، مسائل تحریم، افزایش هزینه ساخت و محدودیت‌های دریافت تسهیلات اعتباری را عامل تاخیر در تکمیل آن اعلام می‌کند گفت: این پروژه تاخیر داشته و از عملکرد پیشرفت آن راضی نبودیم ولی پس از اینکه مشکلات مالی آن از جمله پرداخت وام بانکی با پیگیری استاندار بوشهر برطرف شد اکنون اجرا پروژه آب‌شیرین‌کن وحدتیه سرعت قابل توجهی یافته است.

پروژه آب‌شیرین‌کن وحدتیه تا سه ماه آینده

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر به قول سرمایه‌گذار برای تکمیل و افتتاح پروژه آب‌شیرین‌کن وحدتیه اشاره و تصریح کرد: بر اساس قول سرمایه‌گذار، قرار است تا یک‌ماهه آینده کل تجهیزات پروژه آب‌شیرین‌کن وحدتیه نصب شود.

حمزه‌پور مشکل برق‌رسانی به پروژه آب‌شیرین‌کن وحدتیه را مورد اشاره قرار داد و افزود: بر اساس وعده مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق با کمک‌هایی که از طریق استانداری بوشهر انجام می‌شود، شبکه برق‌رسانی پروژه آب‌شیرین‌کن وحدتیه در مدت کوتاهی اجرا و این پروژه تا ۳ ماه آینده تکمیل و افتتاح شود که نقش مهمی در حل مشکلات آبرسانی به شهرهای وحدتیه، دالکی و شهرهای اطراف آن دارد.

یکی از خواسته‌های مردم دشتستان تأمین آب آشامیدنی است

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شهرها و روستاهای این شهرستان دچار معضل و مشکلات تأمین آب آشامیدنی هستند عنوان کرد: یکی از خواسته‌های مهم مردم شهرها و روستاهای دشتستان، تأمین آب آشامیدنی است که نیاز به تدابیر ویژه برای این مهم است.

ابراهیم رضایی با بیان اینکه عدالت در توزیع آب یکی از خواسته‌های اصلی مردم است خاطرنشان کرد: باید روند اجرا طرح‌های آبرسانی از جمله پروژه‌های آب‌شیرین‌کن تسریع یابد و تأمین آب آشامیدنی و کشاورزی از خواسته‌های مهم مردم دشتستان است.

وی به اجرا طرح آبیاری نوین در نخلستان‌های دشتستان پرداخت و خواستار تسریع در تکمیل این پروژه که نقش مهمی در حل مشکلات کشاورزان دارد شد.