طرح ساماندهی و تعیین تکلیف مشمولان غایب خدمت وظیفه عمومی اعلام شد
ماده ۱- مشمولانی که تا زمان ابلاغ این قانون ۸ سال غیبت دارند؛ می توانند با پرداخت جریمه، کارت معافیت خدمت دریافت کنند.
تبصره ۱- معیار محاسبه غیبت از ۱۸ سال تمام شمسی، یعنی شروع ۱۹ سالگی است.
تبصره ۲- سربازان در حین خدمت سربازی که قبل از اعزام، مدت زمان غیبتشان ۸ سال یا بیشتر بوده، می توانند برای خرید خدمت اقدام کرده و یگان مربوطه موظف است مرخصی استحقاقی بابت پیگیری اداری موضوع به میزان یک تا دو برابر زمان عادی لازم برای به نتیجه رسیدن موضوع تعیین تکلیف، به وی اعطا نماید تا بعد از طی کردن مراحل اداری آن از خدمت مرخص شوند.
تبصره ۳- در مورد سربازان فراری اگر مدت زمان غیبت به حد نصاب برسد، بدون معرفی به مقامات قضائی، مشمول این قانون می شوند.
تبصره ۴- معیار شروع محاسبه آغاز غیبت برای مشمولان غیر ایرانی که تابعیت ایرانی کسب کرده باشند، نیز ۱۸ سال تمام شمسی است.
تبصره ۵- معیار محاسبه غیبت دانشجویان از زمان فارغ التحصیلی، اخراج یا انصراف از تحصیل است ولی اگر دانشجویی تا تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ فارغ التحصیل، اخراج یا از انصراف دهد؛ معیار محاسبه غیبت وی از تاریخ فارغ التحصیلی مقطع قبلی است.
تبصره ۶- اگر مشمولی بدون دریافت معافیت تحصیلی در خارج از کشور تحصیل کرده است، مدت زمان غیبت آن از ۱۸سال تمام شمسی محاسبه می شود اما هزینه ای که پرداخت می کند مطابق با آخرین مدرک تحصیلی وی است.
ماده ۲- میزان جریمه موضوع ماده (۱) این قانون براساس مدرک تحصیلی و به شرح ذیل است:
زیردیپلم: دویست میلیون ریال (۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰)
دیپلم: سیصد میلیون ریال (۳۰۰.۰۰۰.۰۰۰)
فوق دیپلم: پانصد میلیون ریال (۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰)
کارشناسی: هشتصد میلیون ریال (۸۰۰.۰۰۰.۰۰۰)
کارشناسی ارشد: یک میلیارد و دویست میلیون ریال (۱.۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰)
دکتری غیرپزشکی: دو میلیارد ریال (۲.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰)
دکتری پزشکی: چهار میلیارد ریال (۴.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰)
پزشکان متخصص: هشت میلیارد ریال (۸.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰)
تبصره ۱- ایرانیان خارج از کشور نیز با پرداخت پنجاه درصد (%۵۰) اضافه بر این مبالغ مشمول این قانون خواهند بود.
تبصره ۲- به ازای هرسال غیبت مازاد بر ۸ سال، ده درصد (%۱۰) به مبلغ جریمه های فوق افزوده می شود، غیبت بیشتراز ۶ ماه، یک سال محاسبه می شود.
تبصره ۳- مشمولان ایثارگر و فرزندان ایثارگران که مشمول ماده (۴۵) قانون خدمت وظیفه عمومی می شوند، بابت باقی مدت سربازی که شامل کسر نشده است، مشمول این قانون شده و پنجاه درصد (%۵۰) تخفیف نیز دریافت می کنند.
تبصره ۴- مشمولانی که تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند، شامل پنجاه درصد (%۵۰) تخفیف در پرداخت جریمه می شوند.
تبصره ۵- مشمولان به ازای همسر و هرفرزند، پانزده درصد (%۱۵) تخفیف دریافت می کنند.
تبصره ۶- نرخ جریمه ها برای سال ۱۴۰۰ تنظیم شده است. هر سال بر اساس نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بازنگری خواهد شد.
ماده ۳- نحوه تقسیط پرداخت جریمه ها به شرح ذیل است: یک سوم جریمه به صورت نقدی در ابتدا دریافت وباقی جریمه در اقساط ۲۴ ماهه با کارمزد چهار درصد (%۴) پرداخت میشود. با پرداخت یکسوم جریمه به صورت نقدی، سازمان وظیفه عمومی موظف است کارت معافیت موقت برای مشمول صادر نماید، کارت معافیت دائم پس از تسویه حساب کامل صادر می شود. در صورتی که فرد از پرداخت اقساط خودداری کند، کارت معافیت موقت او باطل و به خدمت سربازی اعزام می شود.
ماده ۴- درآمدهای حاصل از اجرای این قانون در حساب اختصاصی وزارت دفاع وپشتیبانی نیروهای مسلح نزد خزانه بانک مرکزی واریز و در اجرای طرح تأمین رزمندگان معسر هزینه می شود.
ماده ۵- آیین نامه اجرائی این قانون ظرف سه ماه توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح وبا مشورت ستاد کل نیروهای مسلح و بنیاد شهید و امور ایثارگران تهیه و به تصویب هیأت دولت می رسد.
- منبع خبر : حادثه ۲۴
کلثوم
تاریخ : ۲۶ - شهریور - ۱۴۰۰
بزرگواررمنبع این خیابان است چرا هیچ جا جز سایت شما نیست؟