فرهاد قلینژاد افزود: با توجه به آلودگیهای نفتی متعدد و گسترده در خلیج فارس، تصویب طرح یاد شده میتواند نویدبخش سرعتبخشی در مقابله و مهار آلودگیها در سطح دریا و پیشگیری از آلودگیها با همکاری همه دستگاههای اجرایی و مسئول باشد.
وی بیان کرد: در سالهای اخیر، آلودگیهای نفتی متعددی در خلیج فارس رخ داد که ورود آلاینده های نفتی به اکوسیستم دریایی موجب خسارات فراوانی به تنوع زیستی موجود شده است.
قلینژاد ادامه داد: تصویب طرح ملی آمادگی، مقابله و همکاری در برابر آلودگی های نفتی و مواد خطرناک و سمی در دریا و رودخانههای قابل کشتیرانی ضروری است که برای هماهنگی بین دستگاههای اجرایی در هنگام وقوع حوادث و آلودگیهای محیط زیست بسیار ارزشمند و موثر است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: خلیج فارس و دریا یک اکوسیستم پویا و زنده است که تنوع زیستی ارزشمندی دارد و ورود آلاینده های محیط زیست موجب خسارت فراوان به موجودات زنده دریایی و آلودگی اکوسیستم دریایی و در نهایت خسارت و آسیب به تنوع زیستی دریا میشود.
قلینژاد عنون کرد: با این شرایط دستگاههای اجرایی مسئول باید براساس طرح ملی آمادگی، مقابله و همکاری در برابر آلودگی های نفتی و مواد خطرناک و سمی در دریا و رودخانههای قابل کشتیرانی اقدامهای فوری خود را در هنگام وقوع آلودگی انجام و برای پیشگیری نیز اقدامهای موردنیاز با اولویت انجام پذیرد.
وی افزود: به دلیل وقوع آلودگیهای متعدد و گسترده در سالهای اخیر حوزه دریایی و تردد کشتی ها با مواد خطرناک و شیمیایی در سواحل استان بوشهر، ضرورت دارد کارگروه استانی مقابله و همکاری در برابر آلودگی های نفتی و مواد خطرناک هرچه زودتر تشکیل شود.
قلینژاد اظهار داشت: در آلودگی دریایی ناشی از نشت نفت در خطوط انتقال نفت و یا تخلیه مواد شیمیایی که باعث آلودگی محیط زیست دریا در استان بوشهر در سالهای اخیر شده اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر خسارات وارده به تنوع زیستی و زیستگاه دریایی را برآورد کرده است.
وی بیان کرد: در این راستا از عاملان این آلودگیها، خسارت وارده را براساس میزان آلودگی زیستگاه، مطالبه و پیگیریهای حقوقی نیز انجام داده است.
- منبع خبر : ایرنا
Thursday, 16 January , 2025