احسان علیپور افزود: از بدو وقوع زلزله، شناسایی ۶۰۰ واحد مسکونی که احتمال داشت دچار خسارت شدهاند، در دستور کار قرار گرفت و در نهایت مشخص شد ۴۰۰ واحد از این شمار آسیب دیده و نیاز به بازسازی و تعمیر دارند.
وی گفت: واحدهای مسکونی بر اساس محدوده خاص و وسعت موج زلزله توسط کارشناسان ارزیابی شدهاند و شامل کل روستاهای شهرستان نشدهاست.
علیپور اظهارداشت: از بدو وقوع زلزله، مدیریت و کارشناسان استانی و شهرستانی چندین بار از نقاط آسیب دیده از زلزله در شهر و روستاها از نزدیک بازدید کردهاند.
رئیس بنیادمسکن انقلاب اسلامی گناوه گفت: تعمیر و احداث واحدهای آسیب دیده در فرایند و با تشکیل پرونده واجدین شرایط بزودی آغاز خواهد شد.
وی افزود: بر اساس بازدید صورت گرفته، عمده آسیبهای ناشی از این زلزله به نسبت شدید، تخریب دیوار و ترک خوردگی واحدهایی روستایی است که عمده آنها فرسوده و قدیمی هستند و استحکام لازم را ندارند.
علیپور گفت: عملیات آواربرداری واحدهای مسکونی آسیب دیده از زلزله در۱۳ روستای زلزله زده بخش مرکزی شهرستان گناوه پس از ارزیابی و بررسیهای به عمل آمده شروع شده و هنوز ادامه دارد.
وی اضافه کرد: تاکنون جمع آوری و پاکسازی دیوارهای تخریب شده و ابنیه چندین روستا انجام شده و منازل برخی روستاییان دارای بافت فرسوده و خشتی با رضایت ساکنان تخریب شدهاست.
زمین لرزهای به بزرگی ۵.۹ ریشتر در ساعت ۱۱:۱۱ روز یکشنبه ۲۹ فروردین در ۲۸ کیلومتری شهرستان گناوه در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داد و تخریب دیوارهای خانهها، ریزش کوه، شکستن شیشهها و اثاثیه منازل مردم و مصدومیت ۶ نفر شد.
خدمات زیرساختی از جمله، برق، تلفن ثابت و اینترنت مناطق آسیب دیده از اولین روز وقوع زلزله برقرار شده است.
Wednesday, 11 September , 2024