مهدی کشتدار، مدیرعامل خبرگزاری قوهقضائیه در واکنش به آزادی نیلوفر حامدی و الهه محمدی که دیروز پس از ۱۷ ماه با قرار وثیقه از زندان آزاد شدند نوشت که از روز گذشته و در پی آزادی دو متهم امنیتی با قرار وثیقه، برای برخی این تصور به وجود آمد که چطور دو جاسوس با قید وثیقه آزاد شدهاند؟ طبق دادنامه صادره از سوی دادگاه رسیدگی کننده به پرونده متهمین، اتهامهای این دو نفر تحت عنوان: همکاری با دولت متخاصم آمریکا، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران ذکر شده است. این امر حاکی از این است که جاسوس بودن این دو نفر برای دستگاه قضایی احراز نشده است.
مهدی کشتدار، مدیرعامل خبرگزاری قوهقضائیه در واکنش به آزادی نیلوفر حامدی و الهه محمدی که دیروز پس از ۱۷ ماه با قرار وثیقه از زندان آزاد شدند نوشت که جاسوس بودن این دو نفر برای دستگاه قضایی احراز نشده است.
به گزارش «انتخاب»؛ وی در این باره نوشت: پاسخ به یک ابهام حقوقی در مورد آزادی دو متهم امنیتی با قرار وثیقه
از روز گذشته و در پی آزادی دو متهم امنیتی با قرار وثیقه، برای برخی این تصور به وجود آمد که چطور دو جاسوس با قید وثیقه آزاد شدهاند؟
اما نکته اساسی این است که آیا این دو متهم جاسوس بودند؟
طبق دادنامه صادره از سوی دادگاه رسیدگی کننده به پرونده متهمین، اتهامهای این دو نفر تحت عنوان: همکاری با دولت متخاصم آمریکا، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران ذکر شده است.
این امر حاکی از این است که جاسوس بودن این دو نفر برای دستگاه قضایی احراز نشده است.
بر اساس ماده ۵۰۸ قانون مجازات اسلامی: هر کس یا گروهی با دول خارجی متخاصم به هر نحو علیه جمهوری اسلامی ایران همکاری نماید، در صورتی که محارب شناخته نشود به یک تا ده سال حبس محکوم میگردد.
همانطور که مشخص است در این ماده عنوان جرم «همکاری با دول متخاصم» ذکر شده که متفاوت از عنوان جرم جاسوسی در قانون مجازات اسلامی است.
https://avayedashti.ir/?p=10533
Sunday, 22 December , 2024