امروز روز سوم کنفرانس  اتحادیه جهانی ستاره‌شناسی است که در آدیس آبابا برگزار میشود. این کنفرانس با محوریت astro-tourism( گردشگری-ستاره‌شناسی ) برگزار میشود. ادبیس آبابا مرکز دائمی اتحادیه افریقا و مرکز یونسکو در آفریقا است. هدف اصلی کنفرانس؛ توسعه صنعت توریسم با محوریت ستاره‌شناسی است. چون آلودگی نوری در آمریکا اروپا و آسیا زیاد شده […]

امروز روز سوم کنفرانس  اتحادیه جهانی ستاره‌شناسی است که در آدیس آبابا برگزار میشود.
این کنفرانس با محوریت astro-tourism( گردشگری-ستاره‌شناسی ) برگزار میشود.
ادبیس آبابا مرکز دائمی اتحادیه افریقا و مرکز یونسکو در آفریقا است. هدف اصلی کنفرانس؛ توسعه صنعت توریسم با محوریت ستاره‌شناسی است.

چون آلودگی نوری در آمریکا اروپا و آسیا زیاد شده است، آفریقا، بعنوان منطقه ای که هنوز اسمانی تاریک دارد، یکی از مراکز اصلی برای توسعه این صنعت دیده میشود.

بسیاری از کشورها، از سراسر جهان، نمایندگان خود را به این کنفرانس فرستاده اند تا از این بخش از صنعت توریسم عقب نمانند. همه این کشورها برارند تا با معرفی ظرفیت و جذابیت‌های کشور خود سهم بیشتری در این صنعت رو به رشد، کسب نمایند.

کشورهای مثل، استرالیا، ایتالیا، ژاپن، چین، امارات متحده عربی، هندوستان و بعضی کشورهای افریقایی، در بالاترین سطح حضور دارند.

در این میان اما، کشور ایران  در این کنفرانس و در این صنعت جذاب چه جایگاهی دارد؟

آرزوی هر ایرانی است که آسمان تاریک و اثار باستانی ایران به دنیا معرفی شود تا گردشگران، مسیر کشور ما را در پیش گیرند، تا کمکی باشد به اشتغال و توسعه پاسدار متناسب با حفظ محیط زیست، و مهمتر اینکه گامی باشد برای کاهش فشار رو به رشد بر روی منابع آب و خاک، و حفظ پایدار امنیت ملی.

امروز و در اینجا افتخار داریم که خدمتگزار میهنیم، آن هم نه با حمایت میراث فرهنگی کشور، متولی گردشگری و وزارت علوم، متولی فعالیتهای ستاره‌شناسی کشور، بلکه با همت جوانان بوشهری و اتحادیه ستاره‌شناسی معلمان ایران با همکاری انجمن ستاره‌شناسی معلمان استان فارس.

ارایه هشت مقاله فوقالعاده از طرف تیم ایران، توجه همه شرکت کنندگان  را جلب کرده است. بی شک این ارائه ها، پرده از جایگاه ایران در ستاره‌شناسی باستانی و آسمان تاریک ایران برداشت.

همکاران ما به بهترین شکل ممکن توجه جامعه جهانی را به این نکته جلب کردند که ایران باداشتن اثار باستانی بی‌شمار، اسمان تاریک، و قرار گرفتن در مرکز راه ابریشم یکی از بهترین گزینه ها برای سرمایه گذاری در این صنعت نوپا میباشد.

این مضامین ارائه شده شرکت کنندگان در کنفرانس و تورهای گردشگری ستاره‌شناسی را ترغیب کردند، تا در مقصد تورهای ستاره‌شناسی که برگزار می‌کنند. ایران را بهشت را astro-tourism  ببینند.

بیابانهای بی ابر و تاریک، در کنار بسیاری از سایتهای باستانی ایران، همهٔ آنچه را که ستاره‌شناسان می‌خواهند برایشان فراهم می‌سازد.

در چند روز آینده تلاش خواهیم کرد، اطلاعات بیشتری از این کنفرانس و موفقیت تیم ایران در معرفی سرزمین باستانی ایران به جامعه جهانی
را در اختیار دوستان قرار دهم